Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Τέλος εποχής για την Kodak!


Η διοίκηση της Kodak υπέβαλε αίτημα για υπαγωγή στον πτωχευτικό κώδικα των ΗΠΑ, σε μια προσπάθεια να διαφυλάξει τα περιουσιακά της στοιχεία από τους πιστωτές της. Αν και η είδηση προκαλεί σοκ, οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ δεν έπεσαν από τα σύννεφα.

Κι αυτό γιατί η Kodak δεν τα πήγαινε καθόλου καλά τον τελευταίο καιρό. Η μετοχή της είχε πέσει τόσο χαμηλά, που πολλοί προέβλεπαν ότι θα κατέβει από το ταμπλό στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Παράλληλα, πολλά μέλη του διοικητικού συμβουλίου είχαν σπεύσει να παραιτηθούν το τελευταίο διάστημα, βλέποντας προφανώς τα χειρότερα να έρχονται.

Είναι πραγματικά κρίμα να περνάει τόσο δύσκολες στιμές μια εταιρεία με τόσες καινοτομίες στο ενεργητικό της. Η Kodak είναι η φίρμα που παρουσίασε την πρώτη ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη.

Το αίτημα για υπαγωγή στον πτωχευτικό κώδικα δε σημαίνει αυτόματα και κλείσιμο της εταιρείας. Ωστόσο, θα πρέπει να γίνουν πολλά και ριζοσπαστικά για να καταφέρει να επιβιώσει η Kodak. Μακάρι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου